10-29-2012
|
#3
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Yoğurt Tatlısı Tarifi
3 adet yumurta
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2-3 çay bardağı tozşeker
1 kahve kaşığı karbonat
Limon veya portakal kabuğu rendesi
Şurubu için:
750 gr tozşeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon
3 yumurtayı geniş bir kaba koyunuz
İçine şekeri, yoğurdu, karbonatı koyup, iyice karıştırınız
Karışıma unu, irmiği, limon kabuğu rendesini koyup, iyice karıştırınız
Küçük bir tepsiyi iyice yağlayıp, karışımı dökünüz
Orta ısılı fırında 20-30 dakika altını ve üstünü pembe renkte pişiriniz
Soğuk şurubu üzerine döküp, çekinceye kadar arasıra kaşıkla üzerine döküp, şurubu çektiriniz
Soğutup, keserek servis yapınız
Üzerine Hindistancevizi rendesi veya kaymak, kıyılmış yeşilfıstık serpip, servis yapınız
ŞURUBUN HAZIRLANMASI:
750 gr şekeri, suyu bir tencereye koyunuz
Karıştırarak ateş üzerinde şekerin erimesini temin ediniz
Şeker eriyince karıştırmadan çeyrek limonu sıkıp, içine atınız
5 dakika kaynatıp, ateşten alınız
Biri sıcak, biri soğuk olmak üzere tatlının üzerine dökünüz
|
|
|
|