Yalnız Mesajı Göster

Kolay Kalbura Bastı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Kalbura Bastı Tarifi



1 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı karbonat

Yarım su bardağı erimiş margarin

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı tozşeker

3,5 su bardağı un

Şurubu için:

3 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Yarım limon

Unu bir tepsiye koyup, ortasını açarak yağları, tozşekeri, karbonat ve yoğurdu koyarak kulak memesinden biraz sertçe bir hamur yapınız

Hazırladığınız bu hamuru 30 dakika dinlendiriniz

Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, rende üzerinde bastırıp, iki ucunu birleştirerek hurma şekli veriniz

Yağlanmış tepsiye dizip, orta ısılı fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişiriniz

Fırından alınca üzerine soğuk şurubu döküp, soğumasına kadar bekleyiniz

ŞURUBUN HAZIRLANMASI:

3 su bardağı şekerin üzerine 3 su bardağı su koyup, şeker eriyincey kadar kaynatınız Yarım limon suyu sıkıp, 1-2 taşım kaynatıp, ateşten alınız

Alıntı Yaparak Cevapla