10-29-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Kalbura Bastı Tarifi
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
Yarım su bardağı erimiş margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı tozşeker
3,5 su bardağı un
Şurubu için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Unu bir tepsiye koyup, ortasını açarak yağları, tozşekeri, karbonat ve yoğurdu koyarak kulak memesinden biraz sertçe bir hamur yapınız
Hazırladığınız bu hamuru 30 dakika dinlendiriniz
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, rende üzerinde bastırıp, iki ucunu birleştirerek hurma şekli veriniz
Yağlanmış tepsiye dizip, orta ısılı fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişiriniz
Fırından alınca üzerine soğuk şurubu döküp, soğumasına kadar bekleyiniz
ŞURUBUN HAZIRLANMASI:
3 su bardağı şekerin üzerine 3 su bardağı su koyup, şeker eriyincey kadar kaynatınız Yarım limon suyu sıkıp, 1-2 taşım kaynatıp, ateşten alınız
|
|
|
|