Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı İslak Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı İslak Kek Tarifi



Malzemeler
  • 3 paket bitter çikolata
    250 gram margarin
    5 adet yumurta
    4 çorba kaşığı tozşeker
    1 su bardağı un
    1 su bardağı toz badem
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    250 gram kayısı
Kayısılı Islak Kek Yapılışı

MARGARİN ve çikolatayı ısıya dayanıklı cam bir kaseye alıp benmari usulü eritin Yumurta ve tozşekeri mikserleyin Un, kabartma tozu, badem ve eriyen margarin ve çikolatayı sırayla şekerli yumurtaya ekleyin Kayısıları bölüp çekirdeklerini çıkartın 23 cm'lik kalıbı yağlayın Kayısıları kalıbın dibine sıralayın Üzerine hamuru boşaltın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40- 45 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla