Yalnız Mesajı Göster

Beyaz Bisküvi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Bisküvi Tarifi



Beyaz Bisküvi Tarifi

225 g Sana (11 çorba kaşığı)
275 g Un (53/4 fincan)
3 tane Yumurta
250 g Pudra Şekeri (10 fincan)
1 kahve kaşığı Vanilya tozu

Genişçe bir tepsiye, 275 g Un (53/4 fincan) eleyerek ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız
Diğer taraftan, içinde; ılıkça bir yerde bırakılarak gevşetilmiş 225 g Sana (11 çorba kaşığı) bulunan bir tencereye 250 g pudra şekeri (10 fincan) eleyiniz ve yağın rengi açılıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırmak suretiyle yağı pomat haline getiriniz
Sonra ela bu mahlûta; 3 tane yumurtayı teker teker ilâve edip, karıştırarak bütün yumurtaları yediriniz
Bilâhare karıştırmaya devam ederek, bir tarafa bırakmış olduğunuz: 275 g un (53/4 fincan) ve 1 kahve kaşığı vanilya tozunu da ilâve ettikten sonra hepsinin birbirleriyle hâllolmasını temin ediniz
Müteakiben hazırlamış olduğunuz bu hamuru, sıkma enjektörüne koyarak fırın tepsisine bir parmak uzunluğunda aralıklı çubuklar halinde sıkınız
Tepsi hazırlanınca, kızgın ısıdaki fırına sürünüz ve yarım saat kadar kızartılmasını müteakip fırından çıkartınız, soğutunuz ve servis yapınız (Kızartma müddetini bisküvilerin alacakları pembemsi renk ile ayar edebilirsiniz)

Alıntı Yaparak Cevapla