Konu
:
Meyveli Pastacıklar Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Pastacıklar Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Pastacıklar Tarifi
Meyveli Pastacıklar Tarifi
Malzemesi (12 adet için):
350 gr
çilek (sapları çıkartılmış)
2 adet büyük elma (kabuğu soyulmuş, çekirdek kısmı çıkmış, ikiye bölünmüş
)
1 limon, (kabuğu rendelenmiş, sıkılmış)
175 gr
şeftai veya kayısı marmeladı
4 çorba kaşığı galeta unu
150 gr
şeker
1/2 çay kaşığı hindistancevizi
60 gr
eritilmiş margarin
30 gr
pudra şekeri
500 gr
basit tart hamuru
350 gr
un
1 çay kaşığı tuz
175 gr
margarin
3 çorba kaşığı su
Glase için:
175 gr
vişne reçeli
1 çorba kaşığı vişne suyu
175 gr
kayısı marmeladı
1 çorba kaşığı meyve suyu
Hazırlanışı:
Hamuru için verilen malzemeleri elinizle yoğurun, sonra yağlı kağıda sarıp 15 dakika buzdolabında bekletin
5 mm
kalınlığında açın ve 12 adet küçük kalıbı yağlayın
Sonra hamuru kalıpların büyüklüğünde kesip içine yerleştirin
Parmaklarınızla kenarlarına iyice bastırın
Her birinin üzerine eritilmiş margarin sürün
Galeta ununu 60 gr
şeker ve hindistancevizi ile karıştırın
6 tanesinin üzerine bu karışımın yarısını muntazam olarak dağıtın
Diğer yarısını ve diğer 6 formu ayrı olarak bırakın
Elmalılar için iki yarım elmayı çok küçük olarak doğrayın
Limon suyunun yarısını üzerlerine serpin
Diğer iki yarım elmayı çok ince dilimler halinde kesin
Kalan limon suyunu üzerlerine serpin
Doğranmış elmaları şeftali veya kayısı marmeladı ve limon kabuğu rendesi ile karıştırın
Galeta unu serptiğiniz hamurların üzerine bu karışımı dağıtın
Elma dilimlerini de muntazam olarak yerleştirin
Kalan şekeri de üzerine serpin
Hazırlanan bu pastacıkları diğer 6 içi boş hamurlu kalıpla birlikte kızdırılmış fırına sürün
Kenarları kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin
Bu arada iki ufak kapta ayrı ayrı kısık ateşte glaseleri hazırlayın
Bir kapta vişne reçeli ile vişne suyunu, diğer kapta kayısı marmeladı ile meyve suyunu kaynatın
Glaseleri süzgeçten ayrı ayrı iki kaba süzün
Sonra soğumaya bırakın
Pastacıkları fırından alın
Elmalı pastacıkları kısa süre üstten yanan fırına sokun
Elma dilimleri böylece kahverengileşecektir
Kayısılı glaseyi üzerlerine döküp soğumaya bırakın
Diğer içleri boş olan pastacıklar biraz soğuyunca kalan galeta unlu karışımı içlerine serpin
Çilekleri üzerlerine dağıtın
Vişneli glaseyi de döktükten sonra kenarlarına pudra şekeri serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul