Konu
:
Menekşe Marmelatı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Menekşe Marmelatı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Menekşe Marmelatı Tarifi
Menekşe Marmelatı Tarifi
Yeterince menekşenin yapraklarını koparıp, şurup yapmak üzere ayırınız
Sonra ufak bir tencerenin içine su koyup, tencereyi kömürden oluşan kor ateşin üstüne oturtunuz
Bu tencerenin ağzına ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz
Bu tabağın içine uygun bir kevgir yerleştiriniz
Kevgirin içine önceden hazırlamış olduğunuz menekşenin yapraklarını doldurup, kevgirin ağzına ise bir uygun kapak kapayınız
Su kaynadıkça tabağın ısısı menekşede bir buhar oluşturacaktır
Ter, kapaktan tabağın içine damlaya damlaya istenen şey elde edilecektir
Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile menekşe yapraklarını ezip sıkınız
Birkaç kez süzünüz
Şeker katarak tekrar salyalaşıncaya dek kaynatınız
Menekşe şurubu haline geldiği zaman çevire çavire salyalaşıp kıvamına gelince tabaktaki terlemeden oluşan menekşe özünü de şuruba karıştırıp ateşte biraz kaynatmak gerekir
İndirileceği zaman limon suyu karıştırılması unutulmamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul