Konu
:
Gelin Tatlısı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gelin Tatlısı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gelin Tatlısı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Gelin Tatlısı Tarifi
Malzemeler;
? 1 çay bardağı sıvı yağ
? 1 çay bardağı margarin
? 1 çay bardağı ılık süt
? 1 paket kabartma tozu
? 3,5 su bardağı un
? 100 gr iri dövülmüş ceviz
? 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
? 3,5 su bardağı şeker
? 3 su bardağı su
? Yarım tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı;
Hamur yuğuracağımız kaba sıvı yağı eritip soguttuğumuz margarini kabartma tozunu ılık sütü koyup çırpma teliyle karıştıralım elenmiş unu eleyip özlü hamur elde edelim hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlayıp sonra yassıtalım
Hamurların orta kısımlarına iri dövulmüş ceviz ve tarçın koyarak karşılıklı iki kenarlarını üst tarafta birleştirip yapıştıralım hurma şeklini alan hamurları 190 dereceli ısıda pişirelim fırından alır almaz soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim
NOT:
Şerbeti önceden yaparak soğutmak lazım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul