Yalnız Mesajı Göster

Gelin Tatlısı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Tatlısı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi



Gelin Tatlısı Tarifi

Malzemeler;

? 1 çay bardağı sıvı yağ

? 1 çay bardağı margarin

? 1 çay bardağı ılık süt

? 1 paket kabartma tozu

? 3,5 su bardağı un

? 100 gr iri dövülmüş ceviz

? 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:

? 3,5 su bardağı şeker

? 3 su bardağı su

? Yarım tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı;

Hamur yuğuracağımız kaba sıvı yağı eritip soguttuğumuz margarini kabartma tozunu ılık sütü koyup çırpma teliyle karıştıralım elenmiş unu eleyip özlü hamur elde edelim hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlayıp sonra yassıtalım

Hamurların orta kısımlarına iri dövulmüş ceviz ve tarçın koyarak karşılıklı iki kenarlarını üst tarafta birleştirip yapıştıralım hurma şeklini alan hamurları 190 dereceli ısıda pişirelim fırından alır almaz soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim

NOT: Şerbeti önceden yaparak soğutmak lazım

Alıntı Yaparak Cevapla