Konu
:
Amber Çiçeği Marmelatı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Amber Çiçeği Marmelatı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Amber Çiçeği Marmelatı Tarifi
Amber Çiçeği Marmelatı Tarifi
Yeterince amber çiçeği yapraklarını koparıp ufak bir tencerenin içine su koyup, tencereyi kömürden oluşan kor ateşin üstüne oturtunuz
Bu tencerenin ağzına ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz
Bu tabağın içine uygun bir kevgir yerleştiriniz
Kevgirin içine önceden hazırlamış olduğunuz amber çiçeği yapraklarını doldurup, kevgirin ağzına ise bir uygun kapak kapayınız
Su kaynadıkça tabağın ısısı amber çiçeğinde bir buhar oluşturacaktır
Ter, kapaktan tabağın içine damlaya damlaya istenen şey elde edilecektir
Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile amber çiçeği yapraklarını ezip sıkınız
Birkaç kez süzünüz
Şeker katarak tekrar salyalaşıncaya dek kaynatınız
Amber çiçeği şurubu haline geldiği zaman çevire çavire salyalaşıp kıvamına gelince tabaktaki terlemeden oluşan amber çiçeği özünü de şuruba karıştırıp ateşte biraz kaynatmak gerekir
İndirileceği zaman limon suyu karıştırılması unutulmamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul