Yalnız Mesajı Göster

Tatlı Patates Mat-Tang Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Patates Mat-Tang Tarifi



tatlı patates 300 gr

sıvı yağ 5 su bardak

çörekotu 1 çay kaşık

serbet için:

şeker 1 su bardak

su 1 su bardak

bal 1 çorba kaşık

Tatlı Patatesi uygun bir şekilinde doğranır (Türkiyede Antalya ve Adanada çıkıyormuş)

Geniş bir tavada sıvı yağı kaynatır Doğranmış tatlı patatesi yağıda kızarmaya başlar

2 kere bu işlem yapacaktır

İçi haşlanyınca çıkarır

yağı bir az daha kızardıktan sonra tekrar kızaracaktır

Bu arada serbeti hazırlanır Bir su bardağa bir su şeker ve bir yemek kaşık bal Karıştırmadan kaynamaya başılar

Tatlı patatesi 2 kere kızarması Kahve ya da sarı rengi olmalıdır

Kaynamış serbette tatlı patatesi ilave eder Kısık ateşte su azalıncaya dek karıştırarak kaynatır

Çörekotu serperek servis eder

Alıntı Yaparak Cevapla