Konu
:
Gül Marmelatı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gül Marmelatı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Marmelatı Tarifi
Gül Marmelatı Tarifi
650 gram hokka gülü yapraklarından beyazlarını makasla kesiniz
1,950 gram elenmiş şekerle kâseye bir sıra şeker, bir sıra gül yapraklarını kat kat istif edip ağzına bir bez örterek kapağını kapayınız
Kesilen beyazlarını başka kapalı kâseye koyup üzerine 650 gram kaynar su dökerek hemen kâsenin ağzına ıslak bir bez örtüp kapağını kapayınız
İki gün sonra gülün kapağını açıp hamur gibi yoğurarak tekrar kapayıp bırakınız
Bir gün sonra beyaz yaprağın suyunu süzüp bu su ile 1,280 kilogram şeker kestiriniz
Yoğurulan yaprakları üzerine koyarak kaynatınız
Bir süre karıştırıp köpüğünü alınız
Çevire çevire kıvama gelinceye kadar koyulaştırınız
Limon suyu karıştırıp indirerek soğumaya bırakınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul