Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Yağsız Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Yağsız Kek Tarifi



Ayvalı Yağsız Kek

Malzemeler:
5 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker (esmer tozşeker de kullanabilirsiniz)
1,5 su bardağı çavdarlı un karışımı (veya yulaflı un ya da kepekli un karışımı)
1 paket kabartma tozu
1 tepeleme tatlı kaşığı toz tarçın
1 adet iri boy ayva rendesi
1 yemek kaşığı toz haşhaş

Yapılışı
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın Tozşekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpın Üzerine un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip mikserle 2-3 dakika daha, malzemeler iyice özleşene kadar çırpın Son olarak, ayvayı soyup rendeleyerek hamurun içine katın Hamuru çatal ya da kaşıkla karıştırın Diğer taraftan, 25-30 santim çapındaki yuvarlak bir borcam ya da fırına dayanıklı bir kalıbı 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın Kek hamurunu kalıba aktarıp üzerini kaşığın tersiyle düzeltin Keki 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın Soğumasını bekleyip dilimleyerek servise sunun Üzerine diyet dondurma koyarak da servise sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla