Konu
:
Hollanda Usulü Tereyağlı Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hollanda Usulü Tereyağlı Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hollanda Usulü Tereyağlı Kek Tarifi
Hollanda Usulü Tereyağlı Kek Tarifi
Malzemesi:
500 gr
un
20 gr
maya
100 gr
şeker
5 çorba kaşığı ılık süt
125 gr
tereyağı
4 yumurta
1 tutam tuz
25 gr
un
1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi için:
3 yumurta sarısı
80 gr
şeker
80 gr
rende limon kabuğu
80 gr
çekilmiş badem
25 gr
toz şeker
Glasesi için:
150 gr
pudra şekeri
1 çay bardağı meyve suyu
1 çay kaşığı limon suyu
60 gr
kesilmiş badem
Hazırlanışı:
Unu bir kaba koyun
Ortasına çukur açın
İçine mayayı ufalayın
1 çay kaşığı şeker ve biraz süt ile karıştırın
Biraz un ile yoğurup 15 dakika bekletin
Bu arada tereyağını, yumurta, kalan şeker ve tuz ile çırpıp köpük haline getirin
Beklettiğiniz hamura ilave edin
Kalan sütü de katın
Sonra hepsini birlikte iyice yoğurun
Tekrar 20 dakika dinlendirin
25 gr
unu kabartma tozu ile karıştırıp diğer hamura ilave edin
Tepsinin üzerinde hamuru dikdörtgen şeklinde açın
İçi için yumurta sarılarını şeker ile köpürünceye kadar çırpın
Açtığınız mayalı hamurun üzerine sürün
Limon kabuğu rendesini, çekilmiş bademi ve toz şekeri de üzerine serpin
Hamuru eni geniş olan taraftan rulo yapın
Hamuru yağlanmış kek kalıbının içine yerleştirin
Üçüncü defa tekrar 20 dakika hamuru dinlendirin
Kızdırılmış olan fırına sokup 40 dakika pişirin
Kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın
Glasesi için pudra şekerini
meyve
suyu ve limon suyu ile karıştırın
Kekin üzerine sürün
Kesilmiş bademleri de glase kurumadan önce kekin üzerine serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul