Konu
:
Mereng Kralı Tacı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mereng Kralı Tacı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mereng Kralı Tacı Tarifi
Mereng Kralı Tacı Tarifi
25 cm'lik 1 mereng sepeti
250 gr 1 su bardağı krem şanti (iyice dövülmüş)
120 gr (1 su bardağı) şamfıstığı (kabukları ve kahverengi zarları soyulup ortalarmdan ikiye bölünmüş)
60 gr (1/3 su bardağı) vişne şekerlemesi (ortalarından ikiye bölünmüş)
250 gr (1+1/4 su bardağı) vanilyalı dondurma
Mereng sepetini düz bir servis tabağına koyup, sepetin üst ve dış kenarlarını krem şantiyle sıvayınız
Fıstıkları sepetin kenarına ve üstüne, bastırarak hatırınız
Vişne şekerlemelerini de süslü biçimde sepetin dışına, kaplamanın içine batırınız
Mereng sepetinin içini dondurmayla doldurup, servis ediniz
Not: Mereng kral tacının ortası genellikle dondurma ile doldurulur
Daha yüksek taç isterseniz, bir kaç mereng çemberi daha ekleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul