Yalnız Mesajı Göster

Mereng Kralı Tacı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mereng Kralı Tacı Tarifi



Mereng Kralı Tacı Tarifi

25 cm'lik 1 mereng sepeti
250 gr 1 su bardağı krem şanti (iyice dövülmüş)
120 gr (1 su bardağı) şamfıstığı (kabukları ve kahverengi zarları soyulup ortalarmdan ikiye bölünmüş)
60 gr (1/3 su bardağı) vişne şekerlemesi (ortalarından ikiye bölünmüş)
250 gr (1+1/4 su bardağı) vanilyalı dondurma

Mereng sepetini düz bir servis tabağına koyup, sepetin üst ve dış kenarlarını krem şantiyle sıvayınız
Fıstıkları sepetin kenarına ve üstüne, bastırarak hatırınız Vişne şekerlemelerini de süslü biçimde sepetin dışına, kaplamanın içine batırınız
Mereng sepetinin içini dondurmayla doldurup, servis ediniz

Not: Mereng kral tacının ortası genellikle dondurma ile doldurulur Daha yüksek taç isterseniz, bir kaç mereng çemberi daha ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla