Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Hurmalı Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Hurmalı Kek Tarifi



1½ su bardağı Söke® Un

1 su bardağı kadar hurma

1 limon suyu ve kabuğu

3/4 çay kaşığı tarçın

3/4 çay kaşığı zencefil

3/4 çay kaşığı hindistan cevizi

6 yemek kaşığı margarin

7 yemek kaşığı esmer şeker

1½yemek kaşığı pekmez

4 yemek kaşığı süt

1 büyük yumurta

1/2 su bardağı ceviz

2,5 çay kaşığı kabartma tozu

Üstü için:

3 yemek kaşığı margarin

5 yemek kaşığı kahverengi şeker

2 yemek kaşığı Söke® Un

1 çay kaşığı tarçın

1/2 su bardağı ceviz

1Fırını ısınması için 160 °C'ye ayarlayın

2Hurma, limon kabuğu ve limon suyunu bir kase içerisinde karıştırıp, 4 yemek kaşığı su ilave edin Karışımı kısık ateşte yumuşayıncaya kadar karıştırınYumuşayınca ateşten alıp, düzgün bir görünüm alıncaya kadar, mikser ile püre haline getirin

3Margarini ve şekeri yumuşayıp renk değiştirinceye kadar çırpın Pekmezi ve sütü krema haline gelmiş margarinli karışım üzerine ekleyip çırpmaya devam edin

4Un ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpıp, margarinli karışımı, cevizleri, baharatları ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın

5Karışımın yarısını kalıba döküp, hurma püresini eşit bir şekilde hamurun üzerine döşeyin, kalan karışımı da hurma püresinin üzerini tamamen kaplayacak şekilde ekleyin

6 Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin

7Üst için gerekli tüm malzemeleri karıştırınKeki fırından alınca, üzerine karışımdan serpip, tekrar fırına alarak 10-15 dakika daha pişirin Soğuması için bir müddet bekleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla