Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Sarma Lokum Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Sarma Lokum Tarifi



30 Gr Sana Klasik

1 Su Bardağı un

1 Su Bardağı şeker

1 Litre süt

4 Yemek Kaşığı kakao

1 Su Bardağı süt(krem şanti için)

1 Paket vanilya

1 Paket krem şanti

Fırın tepsisine bolca ve hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizi serpinkenarda bekletinsüt,un,şeker ve kakaoyu bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin(göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın)sanayağı ve vanilyayı ekleyip mikserde 3-4 dakika çırpınönceden hazırladığınız fırın tepsisini alın ve kremayı dikkatlice ve az az hindistan cevizinin üzerine dökünhemen donduğu için ince sermeye dikkat edin (büyük bir kaşıkla azar azar dökebilirsiniz)tepsi soğuyunca buzdolabına alın ve 2 saat bekletinkrem şantiyi sütle çırpın ,muhallebinin üzerine incecik yayın ve tekrar dolaba alıp bir gece dinlendirin Ertesi gün istediğiniz büyüklükte dikdörtgen dilimlere kesin ve rulo şeklinde sarın, çatlayan yerler olursa hindistancevizi serpin

Alıntı Yaparak Cevapla