Konu
:
Kepekli Havuçlu Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kepekli Havuçlu Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kepekli Havuçlu Kek Tarifi
Kepekli Havuçlu Kek
Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı esmer tozşeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 adet ufak boy İnce havuç
1 su bardağı İnce çekilmiş ceviz içi
3 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
3 su bardağı tam buğday unu
varsa 2 yemek kaşığı kepek (saf kepek olmalı)
Yapılışı
Derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtalan koyup, tozşekeri ekleyin
Mikserin yüksek devriyle en az 5 dakika çırpın
İçine sıvıyağ, süt, tarçın ve vanilyayı ilave edip tekrar 2-3 dakika daha mikserle çırpın
Bu arada havuçları soyup rendenin iri gözüyle rendeleyin
Tam 1 bardak dolusu rende havucunuz olmalı
Sonra da havuçla beraber ceviz içini de kek karışımının içine aktarıp bu sefer bir tahta kaşık veya plastik spatulayla kanştnn
Öte yandan başka bir derin kabın içinde un ve kabartma tozunu elinizle karıştırın
Sonra da yumurtalı karışımın içine katın
Tekrar kaşıkla tüm malzemeleri iyice katıştırın
Bu arada 20-25 cm çapında yuvarlak ya da 25-30 cm boyunda dikdörtgen bir fınn kalıbının içini (borcam da kullanabilirsiniz) sıvıyağla yağlayın
Varsa kepeğin 1 kaşığını kalıbın içine serpin
Hazırladığınız kek karışımını kalıba aktarın
Kalan kepeği de kekin üzerine serpin
Fırını 175 dereceye, alt üst konumuna ayarlayıp, 5 dakika önceden ısıtın
Sıcak fınnda keki 40-45 dakika pişirin
Bir kürdanı kekin içine sokup çıkarın, kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir
Fırından alın ve soğuyunca kalıbından çıkarıp, servise sunun
Bu kekin üstüne eritilmiş beyaz çikolata veya hazır vanit-yalı pudingi 3,5 su bardağı sütle pişirip gezdirebilirsiniz
Çok yakışacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul