Konu
:
Ayva Peltesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Peltesi Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Peltesi Tarifi
Ayva Peltesi Tarifi
1
1/2 kg Ayva
13 bardak Su
1750 g Şeker (7 bardak)
1
1/2 kg ayvanın her birinin kabuklarını ayıklayıp ikişer santim kalınlığında dilimler kestikten sonra çekirdeklerini çıkartınız ve içinde 13 bardak su bulunan bir tencereye atınız
Bilâhare bu tencereyi ateşe oturtarak ayvaları üç çeyrek saat kadar haşlayınız
Ayvalar haşlanınca; bunların suyunu süzünüz ve bu suya 1750 g şeker (7 bardak) ilâve ettikten sonra orta ısıdaki ateşte yoğun bir duruma gelinceye kadar aşağı yukarı bir çeyrek saat pişiriniz
Pişmesini müteakip gerekli kaplara taksim ederek, lüzum oldukça kullanmak üzere muhafaza ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul