Yalnız Mesajı Göster

Susamlı Tatlı Simitler Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susamlı Tatlı Simitler Tarifi



4 ½ su bardağından biraz az Söke® un

½ paket margarin (125 gr)

2 kahve fincanı sıvı yağ

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 kahve kaşığı tarçın

1 kahve kaşığı susam

1Fırını 180ºC'ye ısıtın

2 Derince bir kaba yumurta haricindeki sıvı malzemelerin tamamını koyarak karıştırın Üzerine oda sıcaklığındaki margarini de ekleyin Diğer kuru malzemeleri de (şeker, kabartma tozu, vanilya, tarçın) ekleyip, unu azar azar ilave ederek, hamuru yoğurmaya başlayın Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalıdır Yoğurma işlemi tamamlanınca, hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin

3Beklettiğiniz hamurdan, parçalar kopararak küçük halkalar oluşturun Halkaların üzerine fırça yardımıyla yumurta sürüp, susamla süsleyin

4Önceden 180ºC'de ısıtılmış fırında üzerleri hafifçe pembeleşene dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla