Konu
:
Limonlu Haşhaşlı Dilim Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Haşhaşlı Dilim Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Haşhaşlı Dilim Kek Tarifi
Limonlu Haşhaşlı Dilim Kek
Malzemeler
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay fincanı toz şeker
200 gr eritilip ılıtılmış tereyağı (bitkisel margarine de kullanabilirsiniz)
3 adet limon kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 çay fincanı un
3 yemek kaşığı toz haşhaş
Limonlu sos için;
1/2 çay fincanı limon suyu
1/2 çay fincanı su
1/2 çay fincanı tozşeker
Yapılışı
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin bir kapta, mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın
Eritilip ılıtılmış tereyağını ve limon rendelenmiş kabuğunu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın
Diğer taraftan un, kabartma tozu, vanilya ve haşhaşı başka bir kapta karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine aktarın
Mikser yardımıyla tekrar çırparak malzemeleri birbirine iyice karıştırın
Elde ettiğiniz bozadan daha katı kıvamlı kek hamurunu 25-30 santim çapında, iyice yağlanmış orta boy bir kek kalıbına aktarın
Keki 5 dakika önceden ısıtıp 175 derece alt-üst konuma ayarladığınız fırının orta rafında 40 dakika kadar pişirin
Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdanla kontrol edin
Eğer kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir
Keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin
Diğer taraftan, limon sosunu hazırlamak için; tozşekeri, limon suyunu ve suyu çok küçük bir çelik tencere ya da büyük bir cezveye koyup çatalla 1-2 dakika karıştırın
Sonra çok kısık ateşte, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin
Hemen ocaktan alın ve iyice soğumasını bekleyin
soğuyan sosu soğuk kekin üzerine gezdirin
Dilimleyerek servise sunun
Not: Bu kekin sosunu döküp 1 gün bekletince çok daha güzel bir lezzete sahip olduğunu göreceksiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul