Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Top Turta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Top Turta Tarifi



13 adet kayısı

1 su bardağı tozşeker

1 paket margarin

1 paket kabartma tozu

4,5 su bardağı un

İçi için;

1/3 su bardağı çekilmiş ceviz

1 çorba kaşığı kuru üzüm

1 tatlı kaşığı tarçın

3 çorba kaşığı toz şeker

Süslemek için:

1 çorba kaşığı pudraşekeri

Kayısıları ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın Ceviz, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırın Kayısıların içini cevizli karışım ile doldurun Kayısı parçalarını birbirine yapıştırın

Tart hamuru için toz şeker margarin ve kabartma tozunu karıştırın Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin

Hamuru iri ceviz büyüklüğünde parçaya ayırın Elinizle yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla hamurların ortasını dolma biber gibi açın 3 içine doldurduğunuz kayısıları yerleştirin Deliklerin üzerini kapatıp, turtaları tekrar yuvarlayın Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin Fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla