Konu
:
İftar Sofraları İçin Lezzetli Tatlı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
İftar Sofraları İçin Lezzetli Tatlı Tarifleri
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İftar Sofraları İçin Lezzetli Tatlı Tarifleri
İftar sofraları için lezzetli tatlı tarifleri
Sıcak yaz günlerinde lezzetli ve hafif sütlü tatlılarla iftar sofralarınızı zenginleştirmek istiyorsanız, güllaç, fırın sütlaç ve kazandibi gibi vazgeçilmez tatlılarımızı tercih edebilirsiniz
Bu geleneksel tatlılarımızın hazırlanmasındaki ayrıntıları ve birbirinden özel malzemelerini Özsüt ustalarından öğrendik
Maharetli ustaların hazırladığı sütlü tatlılarla misafirlerinize lezzetli ikramlar hazırlayabilirsiniz
GÜLLAÇ
20 kişilik (1 tepsi)
Malzemeler:
450 gram güllaç yaprağı
650 gram tozşeker
2,5 kilo süt
300 gram fındık (kırık)
50 gram antepfıstığı (kırık)
50 gram badem (kırık)
Hazırlanışı:
Sütü ve şekeri, sütün ısısı 90 dereceye gelene kadar kaynatın
Ocaktan alıp geniş bir kaba koyarak ısısı 80 dereceye gelene kadar soğumasını sağlayın
Güllaç yapraklarını tek tek sütün içinde yumuşatıp tepsiye dizin
Tepsinin yarısına gelindiğinde fındık-fıstık-badem karışımını üzerine yayın
Kalan güllaç yapraklarını fıstığın üzerini tamamlayacak
şekilde tepsiye yayın
Kalan sütü de üzerine dökün
Güllacı en az 4 saat dinlendirdikten sonra üst süslemesini hazırlayın
(Süsleme kişinin tercihine bağlıdır
) Güllacı süsledikten sonra buzdolabına yerleştirip ertesi gün servis yapın
KAZANDİBİ
6 kişilik
Malzemeler:
1 litre süt
250 gram tozşeker
20 gram nişasta
20 gram pirinç unu
1 tutam vanilya
Hazırlanışı:
Süt, vanilya ve tozşekeri tencereye alıp orta ateşte kaynatın
Ayrı bir kapta nişasta ve pirinç ununu 100 gram suyun içinde eritip kaynayan sütün içine ilave edin
25 dakika orta ateşte kaynamaya bırakın
Piştikten sonra karışımı tepsiye alıp ocağın üstünde orta ateşte dibini yakın
Altı kızarınca ocaktan alıp 8 saat beklettikten sonra servis yapın
FIRIN SÜTLAÇ
6 kişilik
Malzemeler:
1 kg süt
200 gram tozşeker
90 gram nişasta
1 adet yumurta
70 gram pirinç
Su
Hazırlanışı:
Pirinci yarım saat suda beklettikten sonra süzüp 250 gram suda haşlayın
Ayrı bir kapta süt ve yumurtayı çırpıp üzerine nişastayı ekleyin
Karışımı tencereye alıp pişirmeye başlayın
Pişirirken buhar çıkmaya başlayınca karışıma tozşeker ekleyin
Kaynamaya başlayınca haşlanmış pirinci suyuyla ilave edip karıştırın
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin
Hazırladığınız sütlacı ısıya dayanıklı kâselere paylaştırın
Kâseleri soğuk su dolu fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 150 derece fırında (fazla pişmemesi için fırının sadece üstünün yanması gerekir) üzerleri hafifçe yanana kadar pişirin
ZAMAN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul