Konu
:
Jöleli Şeftalili Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Jöleli Şeftalili Tart Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jöleli Şeftalili Tart Tarifi
JÖLELİ ŞEFTALİLİ TART
Malzemesi:
Tart Hamuru:
8 çorba kaşığı dolusu un
150 gram margarin
2 adet yumurta
50 gr
pudra şekeri
Vanilya
İçine:
4 adet şeftali
1 paket şeftali jölesi
Hazırlanışı:
Unu hamur tahtasına eleyin
Yağı içine koyarak bıçakla ince ince kıyın
Tekrar ortasını açıp, 2 yumurta sarısını, etrafına pudra şekeri vanilyayı koyup bir hamur yapın: 10-15 dakika dinlendirdikten sonra merdane ile 7-8 mm
incelikte açın
Yağlanmış bir fırın tepsisine merdaneye sararak koyup, muntazam yayın
Tepsiyi fırına koyup, ortadan daha az hararette hamur pişinceye kadar bırakın
Pişince fırından alıp soğutun
Şeftalileri dilim dilim kesip, tartın içine yerleştirin
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre pişirin
Sıcakça şeftalilerin üzerine dökün ve soğuduktan sonra servis yapın
Not: Tartların
üzerlerine şekilli olarak krem şantiy sıkarak tartlarınızın görünümlerini güzelleştirmeniz mümkün olabilecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul