Konu
:
Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
4 su bardağı süt
9 çorba kaşığı tozşeker
9 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı damla sakızı
Süslemek için:
Bitter çikolata
Çok az zeytinyağı
Sütü bir tencereye atın
Şeker, margarin ve irmiği ekleyin
Kaynayana kadar karıştırın
Kaynayıp iyice koyulaşınca, dövülmüş damla sakızını içine atın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatın
Su ile ıslatılmış 20 cm çapındaki bir cam tepsiye tatlıyı dökün
Soğumaya bırakın
Daha sonra tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında 5-6 saat bekletin
Dilimleyip, üzerine çikolata sos gezdirerek servis yapın
Çikolata sosun yapılışı:
Çikolatayı parçalara ayırıp, küçük bir kaba koyun ve su dolu bir tencereye yerleştirin
Benmari usulü erittiğiniz çikolataya zeytinyağı ilave edip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul