Yalnız Mesajı Göster

Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi



4 su bardağı süt

9 çorba kaşığı tozşeker

9 çorba kaşığı irmik

2 çorba kaşığı margarin

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı damla sakızı

Süslemek için:

Bitter çikolata

Çok az zeytinyağı

Sütü bir tencereye atın Şeker, margarin ve irmiği ekleyin Kaynayana kadar karıştırın Kaynayıp iyice koyulaşınca, dövülmüş damla sakızını içine atın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatın Su ile ıslatılmış 20 cm çapındaki bir cam tepsiye tatlıyı dökün Soğumaya bırakın Daha sonra tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında 5-6 saat bekletin Dilimleyip, üzerine çikolata sos gezdirerek servis yapın

Çikolata sosun yapılışı:

Çikolatayı parçalara ayırıp, küçük bir kaba koyun ve su dolu bir tencereye yerleştirin Benmari usulü erittiğiniz çikolataya zeytinyağı ilave edip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla