Konu
:
Kakaolu Tartolet Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Tartolet Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Tartolet Tarifi
1/2 paket Çikolata parçalı kakaolu puding
1-5 su bardağı süt
1 su bardağı hazır süt kreması
Tartolet hamuru için;
2 su bardağı elenmiş un
155 gr
incecik doğranmış tereyağı (buzdolabından henüz çıkmış sert tereyağı)
3 yemek kaşığ, toz şeker
Yeterince buzlu su
Hazır puding, süt ve kremayı kısık ateşe koyun
Tel çırpıcıyla karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya dek pişirin
Kabuk bağlamaması için karıştırarak soğutun
Tartolet hamuru:
Un, yağ, şeker ve suyu karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin
Yoğurduğunuz hamuru sararak dolapta 30 dakika bekletin
Dolaptan çıkarıp tekrar yoğurarak açın
Minik tartolet kalıplarını 1 yumuşak margarin ya da tereyağıyla iyice yağlayın
Ceviz kadar paçalar koparın, elinizle bastırıp kenarlarını yükselterek kalıplara yerleştirin
Her bir tartolet hamurunun üzerini alüminyum folyo kapatın
Pişerken kabarmaması için birer yemek kaşığı kuru fasulye ya da nohutu üzerine koyun
Fırını 175 derece alt üst konuma getirip ısıtın
Tartoletleri en az 15 dakika kenarları hafif kahverengi oluncaya dek pişirin
Üzerlerindeki ağırlıkları ve folyoları kaldırıp soğutun
Hazırladığınız kakaolu sosla tartoletlerin içini doldurun
Taze meyvelerle süsleyip soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul