Yalnız Mesajı Göster

İsviçre Usulü Mereng Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsviçre Usulü Mereng Tarifi



İsviçre Usulü Mereng Tarifi

3 yumurtanın akı
175 gr (3/4 su bardağı) toz şeker

Büyük bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz 2 çorba kaşığı şeker katıp, 1 dakika, sert ve parlak olana kadar dövünüz (Kaseyi ters yüz çevirdiğinizde, yumurta akı dökülmemelidir)
Büyük bir madeni kaşıkla, kalan şekeri yavaşça, yumurta akına katarak, merenginizi dilediğiniz zaman kullanınız

Not: isviçre usulü mereng, kabuk yapımında kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla