Yalnız Mesajı Göster

Fransız Usulü Mereng Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Mereng Tarifi



Fransız Usulü Mereng Tarifi

4 yumurtanm akı
240 gr (2 su bardağı) pudra şekeri

Ateşe dayanıklı büyük bir cam kasede, yumurta aklarını ve şekeri, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpınız
Büyük bir tencereyi yarısına kadar sıcak suyla doldurup, ağır ateşe oturtunuz Kasenin dibini tenceredeki suya oturtup karışımı, parlak sert kuleler olana kadar dövünüz Tencereyi ateşten indirip kaseyi de içinden çıkararak, merengi 2 dakika daha dövdükten sonra kullanınız

Not: Fransız usulü mereng, öteki merenglerden daha sert olan mereng sepeti hazırlamak yada torbayla sıkmak için kullanılır Bu tarifte, daha pürtüksüz olması için, toz şeker yerine pudra şekeri kullanılmıştır Merengi, elle dövüp yapacaksanız, kase sıcak suya oturtulmalıdır (elektrikli çırpıcı kullanılırsa buna gerek yoktur)

Alıntı Yaparak Cevapla