Konu
:
Kestaneli Ekmek Puddingi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Ekmek Puddingi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Ekmek Puddingi Tarifi
KESTANELİ EKMEK PUDDİNGİ
Malzemesi:
400 gr
kestane
1 küçük paket margarin
125 gr
pudra şekeri
100 gram bayat ekmek içi
6 yumurta
vanilya
Hazırlanışı:
Yağla şekeri porselen bir kasede tahta bir kaşıkla karıştırarak beyazlatın
Kestanenin dış kabuklarını soyup iç zarını da kestaneyi haşladıktan sonra soyarak çıkarın
Soyulan kestanenin üzerine 2 bardak su koyup ezilinceye kadar pişirin
Beyazlanan yağla ezilmiş kestaneleri, 6 yumurta sarısını 100 gram bayat ekmek içini elekten geçirerek koyun ve hepsini karıştırın
Yumurta aklarını da katı kar haline getirdikten sonra karışıma koyun
Vanilyayı da ilâve ettikten sonra hepsini bir kere daha karıştırıp yağlanmış pudding kalıbına veya küçük bir tencereye karışımı yarıyı geçecek şekilde koyun
Ağzını kapatıp ben mari usulüyle ateşte veya fırında 1 saat pişirin
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul