Yalnız Mesajı Göster

Karamel Çubukları Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamel Çubukları Tarifi



Karamel Çubukları Tarifi

Malzemeler:

10 adet Ülker Pötibör sütlü bisküvi
1 su bardağı toz şeker
100 gram ceviz ya da badem

Yapılışı:

1 Pötibör bisküvileri küçük parçalara bölün ve ceviz ya da bademlerle birbiri ardına gelecek şekilde yağlı kâğıt üzerine 1 sıra olacak şekilde dizin
2 Şekeri sos tenceresine koyun ve eriyip karamel rengi alıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) hafif ateşte eritin Bu aşamada dikkatli olun, çünkü karamel rengi şeker birden yanabilir
3 Erimiş ve karamel rengini almış şekeri pötibör ve ceviz/bademlerin üzerine uzunlamasına dökün
4 Yaklaşık 1 saat boyunca iyice sertleşinceye kadar soğutun

Bu çubukları dilediğiniz tatlının yanında servis yapabilir ya da tek başına yiyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla