Konu
:
Labneli İrmikli Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Labneli İrmikli Pasta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Labneli İrmikli Pasta Tarifi
Labneli İrmikli Pasta Tarifi
1 adet kakaolu pandispanya keki (tek katı kullanılacak)
1 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
İrmikli krema için;
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı toz şeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı portakal reçeli
1 paket Pınar light labne (Mavi renkli paket)
Portakal peltesi için;
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal aromalı toz içecek (Tang)
Süsleme için;
1/2 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
1 Tatlı kaşığı portakal kabuğu 1 çay bardağı sütün içinde bir süre bekletilip süzülür; portakal kabukları atılır, kalan sütle pandispanya katı ıslatılır
Pandispanya katı uygun büyüklükte kelepçeli bir kalıba yerleştirilir
Süt, şeker, irmik, portakal kabuğu ve reçeli bir tencereye alınarak karıştırılır
Sürekli karıştırılarak muhallebiden daha koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir
Ocaktan alınıp labne peyniri eklenir ve mikser yardımıyla iyice çırpılır
Ilık hale gelince pandispanyanın üzerine dökülür; kaşıkla üzeri düzeltilir
Başka bir tencerede nişasta, şeker, portakal aromalı toz içecek ve su karıştırılıp pişirilir
Koyu bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve irmikli pastanın üzerine düzgünce yayılır
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır
Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır
Krema pompasına doldurulur ve pasta istenilen şekilde süslenir
Dilimlenerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul