10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Baklavası Tarifi
Osmanlı Baklavası
Hamuru için:
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 kilo süt
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 yumurta,
5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
250 gr tereyağı
İçi için:
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 kg süt
50 gr tereyağı
Vanilya
1- Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır Un ilave edilip, iyice özlendi-rerek yoğrulur
2- Hamur ikiye bölünür Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir Bir tabakta nişasta ile un karış tınlır,
3- Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır Aralarına nişasta konur Hepsi açılıp üst üste konulunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır Tepsiye yerleştirilir Üzerine sütle pişirilmiş iç dökülür
4- Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üzerine yerleştirilir Dikdörtgen veya kare şeklinde kesilir
5- Tavada eritilen kızgın tereyağı, baklavanın üzerine kaşık kaşık dökülür, Kızgın fırına verilir Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri serpilir
6- İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır Un ve azar azar 1 kilo süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir Tencereye dökülüp muhallebi gibi pişirilir Ateşten indikten sonra 50 gr tereyağı ve vanilya ilave edilip karıştırılıp mikserle çırpılır
7- Aynı hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz
|
|
|