Konu
:
Şampiyonluk Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şampiyonluk Pastası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şampiyonluk Pastası Tarifi
Şampiyonluk Pastası Tarifi
Malzeme:
1 adet hazır pasta keki
2 paket (500 gram) labne peyniri
4 çorba kaşığı toz şeker
400 gram krem şanti
4 adet yaprak jelatin
1 çay bardağı çikolatalı şekerleme
1 çay bardağı Renkli şekerleme
500 gram çilek
1 su bardağı çilek suyu
1 paket çilekli toz jöle
2,5 su bardağı ılık su
Süslemek için :
1 adet muz
Çilekleri yıkayıp ayıklayın
Hazır pasta kekini enine iki parçaya ayırın
Kelepçeli bir pasta kalıbına keki yerleştirip çilek suyuyla ıslatın
Çukur bir kapta, labne peyniri ile tozşekeri çırpın
Jelatinleri 5 dakika soğuk suda bekletip daha sonra 1 çay bardağı kaynar suyun içinde eritin
Erimiş jelatini, labne peyniri ve tozşekeri karışıma ekleyin
Çırpılmış kremşanti ve şekerlemeleri de karışıma ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın
Kekin üzerine hazırladığınız karışımı döküp düzleştirin
20 dakika buzdolabında bekletin
Daha sonra üzerine ayıklanmış çilekleri dizin
Çilekli toz jöleyi 2,5 su bardağı ılık suda eritip çileklerin üzerine gezdirin
2 saat daha buzdolabında bekletin
Soğuk pastayı kelepçeli kalıptan ayırın
Pastanın kenarlarını muz dilimleri ile süsleyin
Soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul