Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kesme Helva Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kesme Helva Tarifi



1 kase un

1 kase pekmez

1 kase ceviz

2 çorba kaşığı tereyağı

Un ve tereyağı açık kahverengi olana kadar kavrulur Dişe gelecek irilikte dövülmüş cevizin yarısı eklenir Bu arada pekmez başka bir tencerede ısıtılır Kavrulan karışıma ağır ağır pekmez eklenir Kısık ateşte tencereye yapışmayan kıvam alana kadar karıştırılır Ilıması için biraz beklenir Kalan ceviz biraz daha ince çekilir ve masanın üzerine serpilir Ilıyan helva ikiye ayrılır Masanın üzerindeki cevizin üzerinde yuvarlanır Sonra bıçakla verev kesilir Servis tabağına dizilir

Alıntı Yaparak Cevapla