Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)



Yarım kg tel kadaf

1 su bardağı ceviz

100 g erimiş tereyağ + zeytinyağ

ŞERBET İÇİN:

3 su bardağı şeker

3 bardak su

şeker ve su tencereye konur karıştırılır ve 20 dakika kaynadıktan sonra 1-2 damla limon sıkılır ve kapatılır Kadayıfın üzerine yağı dökülür ve elle iyice didiklenir Yağlanmış tepsiye (ben mini fırının tepsisini kullandım yuvarlak veya kare borcamda kullanabilirsiniz) kadayıfın yarısını eşit olacak şekilde serin ve iyice bastırın üzerine cevizi serpin kalan kadayıflarıda eşit bir şekilde yayıp iyice üzerine bastırın bu bastırma işini başka bir tepsiyi üzerine koyarakta yapabilirsiniz 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirinKadayıf ılıkken üzerine ılık şerbet dökün ve bir süre bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla