Konu
:
Cevizli Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)
Yarım kg tel kadaf
1 su bardağı ceviz
100 g erimiş tereyağ + zeytinyağ
ŞERBET İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 bardak su
şeker ve su tencereye konur karıştırılır ve 20 dakika kaynadıktan sonra 1-2 damla limon sıkılır ve kapatılır
Kadayıfın üzerine yağı dökülür ve elle iyice didiklenir
Yağlanmış tepsiye (ben mini fırının tepsisini kullandım yuvarlak veya kare borcamda kullanabilirsiniz) kadayıfın yarısını eşit olacak şekilde serin ve iyice bastırın üzerine cevizi serpin kalan kadayıflarıda eşit bir şekilde yayıp iyice üzerine bastırın bu bastırma işini başka bir tepsiyi üzerine koyarakta yapabilirsiniz
200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin
Kadayıf ılıkken üzerine ılık şerbet dökün ve bir süre bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul