Yalnız Mesajı Göster

Keten Tohumlu Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keten Tohumlu Kek Tarifi



Keten Tohumlu Kek Tarifi

Malzemeler,
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı beyaz un
1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı keten tohumu unu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu



Hazırlanışı,
Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alın
Köpürene dek mikserle çırpın
Sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin
Tarçın, beyaz un, kepekli un, keten tohumu unu, kabartma tozunu ilave edip kaşıkla karıştırın
Kuru üzümleri hafifçe una bulayıp kek hamuruna ekleyip karıştırın
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin
Pişen keki fırından alıp hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarın
Dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Püf Noktaları,
Kuru üzümleri una bulayıp hamura eklemek; üzümlerin dibe çökmesini önlüyor
Kek hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarmak; şekli bozulmadan kolayca çıkarılmasını sağlıyor

Alıntı Yaparak Cevapla