Konu
:
Çikolotalı Profiterol Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çikolotalı Profiterol Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolotalı Profiterol Tarifi
Çikolotalı Profiterol Tarifi
Şu Hamuru:
100 gr
tereyağı veya margarin
75 gr
pudra şekeri
2,5 dl
su
5 yumurta
125 gr
un
Bir tutam tuz
Üzerine Dökülen Çikolat Kremi:
150 gr
çikolata
1 paket vanilya
30 gr
Un
2 yumurta sarısı
200 gr
toz şeker
Bir kap içine bir bardak
su
tereyağı bir tutam tuz koyunuz
Ateş üzerinde kaynamaya başlarken birden unu ilâve ediniz ve tahta kaşık ile karıştırınız
10 gr
pudra şekeri ilâve ediniz
10
dakika pişiriniz
Ateşten alınız
Hafif ılınınca 4 yumurtayı hamura yediırerek karıştırınız
Yumuşak olan Şu hamurunu pasta krema torbası içine yerleştiriniz
Yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak torbayı dikey tutarak sıkınız
Hamur torbasını dikey tutarak bezeleri önce yuvarlak ve sonra kalınlaşıncaya kadar kaldırmadan sıkınız
Diğer yuvarlaklarıda birbirinden aralıklı olarak sıkınız
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek sıcak fırında 20 dakika kapağını açmadan pişiriniz
Çikolatayı rendeleyiniz
Un, yumurta sarısı, şeker ve vanilya ilâve ediniz
Ateş üzerin de karıştırarak koyulaşıncaya kadar devam ediniz
Ateşten çektikten sonra soğumaya bırakınız
İki ceviz büyüklüğünde içi krem şahtiyle doldurulur
Pramit biçiminde üst üste dizilip üstlerine ve aralarına çikolatalı krem veya krem anglez, kahveli krema dökülür
Şuların üzerlerine hazırlanmış olan bu kremi dökünüz
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul