Konu
:
Fırında Armut Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Armut Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Armut Tatlısı Tarifi
Fırında Armut Tatlısı Tarifi
3 büyük boy armut (soyulup çekirdekleri ve ortası çıkarılmış)
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı krem şantiyi
Önceden fırınınızı orta sıcaklıkta (180°C) yakınız
Keskin bir bıçakla armutları ortadan kesip ateşe dayanıklı çukur bir tabağa diziniz
Üstüne şekeri serpiniz
Sonra, portakal suyunu döküp tarçını serpiniz
35 - 40 dakika armutlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Fırından çıkarıp ayrı ayrı tatlı tabaklarına koyarak soğuması için bir kenara bırakınız
Armutlar soğuduktan sonra üstlerine krem şantiyi koyup hemen servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul