Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)



1 kg çiğ tel kadayıf

200 gr Antep fıstığı içi

250 gr sade yağ

15 kg şeker

750 gr su

Kadayıflar tel tel kırılarak Kadayıfların yarısı 150 gr yağla yağlanmış tepsinin içerisine basılır, arasına fıstık serpiştirilir, kalan kadayıflar tepsiye konur Kadayıfların üzeri aynı büyüklükte bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır Kadayıf fırında kısık ateşte üstü kızarana kadar pişirilir Üstü pişen kadayıf başka bir tepsi yardımıyla çevrilir, tepsinin kenarlarına 50 gr yağ damlatılır ve tekrar fırına sürülür Kadayıfın her iki tarafı da piştikten sonra sıcak olarak şerbeti verilir ve servise sunulur

Şerbeti: 15 kg şeker, 750 gr su ile kaynayıncaya kadar ocakta tutulur Kaynara çıktıktan sonra 5 dakika daha pişirilir ve şerbet hazırlanmış olur

Alıntı Yaparak Cevapla