Konu
:
Fıstıklı Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)
1 kg
çiğ tel kadayıf
200 gr
Antep fıstığı içi
250 gr
sade yağ
1
5 kg
şeker
750 gr
su
Kadayıflar tel tel kırılarak
Kadayıfların yarısı 150 gr
yağla yağlanmış tepsinin içerisine basılır, arasına fıstık serpiştirilir, kalan kadayıflar tepsiye konur
Kadayıfların üzeri aynı büyüklükte bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır
Kadayıf fırında kısık ateşte üstü kızarana kadar pişirilir
Üstü pişen kadayıf başka bir tepsi yardımıyla çevrilir, tepsinin kenarlarına 50 gr
yağ damlatılır ve tekrar fırına sürülür
Kadayıfın her iki tarafı da piştikten sonra sıcak olarak şerbeti verilir ve servise sunulur
Şerbeti: 1
5 kg
şeker, 750 gr
su ile kaynayıncaya kadar ocakta tutulur
Kaynara çıktıktan sonra 5 dakika daha pişirilir ve şerbet hazırlanmış olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul