Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Helva Tarifi (Urfa)

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Helva Tarifi (Urfa)



2 su bardağı un

2 su bardağı tozşeker

125 gram tereyağı

2 su bardağı su ve süt

150 gr tuzsuz dil peyniri

1 su bardağı ceviz ya da fındık

Unu tencereye koyup, çok kısık ateşte yağsız olarak 45 dakika kavurun Suyu, sütü ve şekeri iyice karıştırarak şekerin erimesini sağlayın Karışımı kavurduğunuz una soğuk olarak dökün Tereyağını da ilave edip, kısık ateşte karıştırarak pişirin Helvanın kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin Daha sonra ortasını açıp, dil peynirini koyun ve helvayla peyniri iyice karıştırın Helvanın sıcaklığıyla peynir eridikten sonra, şekil vererek servis tabaklarına alın ve üzerine ceviz ya da fındık serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla