Yalnız Mesajı Göster

Arap Başı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Başı Tarifi



Arap Başı Tarifi

1 su bardağı dolu su
50 gr pudra şekeri
30 gr tereyağı
Biraz tuz
150 gr çikolata
150 gr un
20 gr pudra şekeri
6 yumurta
400 gr kızartma yağı

Tereyağı bir kap içinde ateş üzerinde eritiniz
Eridikten sonra içine su ilâve ediniz, kaynamaya başlarken un ilâve ediniz
Hamuru 10 dakika pişiriniz, hamur kendini toplayıp tencere içinde yuvarlanmaya başlayınca ateşten çekiniz
İçersine bir tutam tuz, pudra şekeri koyunuz, karıştırınız
Ilık bir hale gelince yumurtaları birer birer kırınız ve hamura yediriniz
Hamur düzgün bir hal aldığı zaman yarım saat dinlenmeye bırakınız
Sonra cevizden biraz büyük yuvarlaklar yapınız, bu yuvarlakları kızgın yağda kızartınız Ve süzgece alınız (yağın süzülmesi için)
Servis tabağına diziniz üzerini pudra şekeri karıştırılmış çikolat rendesi ile kapatınız

Not: Bu hamur fazla kabardığı için yuvarlakları büyük yapmayınız

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla