Konu
:
Arap Başı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arap Başı Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Arap Başı Tarifi
Arap Başı Tarifi
1 su bardağı dolu su
50 gr
pudra şekeri
30 gr
tereyağı
Biraz tuz
150 gr
çikolata
150 gr
un
20 gr
pudra şekeri
6 yumurta
400 gr
kızartma yağı
Tereyağı bir kap içinde ateş üzerinde eritiniz
Eridikten sonra içine
su
ilâve ediniz, kaynamaya başlarken un ilâve ediniz
Hamuru
10
dakika pişiriniz, hamur kendini toplayıp tencere içinde yuvarlanmaya başlayınca ateşten çekiniz
İçersine bir tutam tuz, pudra şekeri koyunuz, karıştırınız
Ilık bir hale gelince yumurtaları birer birer kırınız ve hamura yediriniz
Hamur düzgün bir hal aldığı zaman yarım saat dinlenmeye bırakınız
Sonra cevizden biraz büyük yuvarlaklar yapınız, bu yuvarlakları kızgın yağda kızartınız
Ve süzgece alınız (yağın süzülmesi için)
Servis tabağına diziniz üzerini pudra şekeri karıştırılmış çikolat rendesi ile kapatınız
Not: Bu hamur fazla kabardığı için yuvarlakları büyük yapmayınız
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul