Yalnız Mesajı Göster

Tellibaba Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tellibaba Tatlısı Tarifi



Tellibaba Tatlısı Tarifi

Malzemeler :
  • Yarım Paket Margarin
    2 Çorba K İrmik
    2 Çorba K Pudra Şekeri
    1 Yumurta
    4 Çorba K Yoğurt
    1 Paket Vanilya
    1 Paket Kabartma Tozu
    Aldığı Kadar Söke Un İç Harcı İçin:
    Hindistan Cevizi
    Fındık
    Tel Kadayıf
    Toz Tarçın Şerbeti İçin:
    2,5 Su B Toz Şeker
    2,5 Su B Su
    1 Dilim Limon
Hazırlanışı :
Oda sıcaklığındaki margarini elinizle eritin Yanına yoğurdu koyun Margarinin üzerine yumurtayı kırın İrmiği, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu da dökün Hepsini karıştırın Alabildiği kadar yaklaşık 8-10 kaşık unu ilave edin İyice yoğurun Elde ettiğiniz hamuru cevizden biraz daha büyük bezelere ayırın

Elinizle hafifçe açınİç harcı hazırlarken; kadayıfı doğrayın Karıştırma kabına alın Üzerine hindistan cevizi, dövülmüş fındık ve toz tarçın koyup karıştırın Açtığınız bezelerin içlerine harçtan koyun Ağzını kapatın ve yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün

Daha sonra hepsinin üzerine parmağınızla delik açın İçine bir parça kadayıf koyun Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Şerbeti hazırlarken; şekeri, suyu ve limonu kaynatın Şerbeti sıcakken dökün Pişen tatlıları tepside yerinden oynatın Böylece şerbetini daha iyi çeker

Üzerini Bir tepsiyle kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla