Konu
:
Tellibaba Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tellibaba Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tellibaba Tatlısı Tarifi
Tellibaba Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
Yarım Paket Margarin
2 Çorba K
İrmik
2 Çorba K
Pudra Şekeri
1 Yumurta
4 Çorba K
Yoğurt
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Söke Un İç Harcı İçin:
Hindistan Cevizi
Fındık
Tel Kadayıf
Toz Tarçın
Şerbeti İçin:
2,5 Su B
Toz Şeker
2,5 Su B
Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı :
Oda sıcaklığındaki margarini elinizle eritin
Yanına yoğurdu koyun
Margarinin üzerine yumurtayı kırın
İrmiği, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu da dökün
Hepsini karıştırın
Alabildiği kadar yaklaşık 8-10 kaşık unu ilave edin
İyice yoğurun
Elde ettiğiniz hamuru cevizden biraz daha büyük bezelere ayırın
Elinizle hafifçe açın
İç harcı hazırlarken; kadayıfı doğrayın
Karıştırma kabına alın
Üzerine hindistan cevizi, dövülmüş fındık ve toz tarçın koyup karıştırın
Açtığınız bezelerin içlerine harçtan koyun
Ağzını kapatın ve yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün
Daha sonra hepsinin üzerine parmağınızla delik açın
İçine bir parça kadayıf koyun
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Şerbeti hazırlarken; şekeri, suyu ve limonu kaynatın
Şerbeti sıcakken dökün
Pişen tatlıları tepside yerinden oynatın
Böylece şerbetini daha iyi çeker
Üzerini Bir tepsiyle kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul