Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)



1,5 Kg Kadayıf teli

1 Kg taze Urfa peyniri

1 Kg şeker

1/2 su bardağı gün pekmezi

Peynirler yıkanır ince ince doğranır Bez üzerine alınarak suyu alınır

Kadayıf teli elle çekile çekile ufalanması sağlanır

Tepsi yağlanır, kadayıf teli ikiye bölünerek yarısı tepsinin dibine serilir, peynirler ince aralıklarla telin üzerine dizilir, ikinci yarısı da tepsiye konup elle bas*tırılarak ezilir

Muhtelif yerlerine sade yağ gezdirilir

Pekmez hafif sulandırılarak kadayıfın üzerine ko*nur

Ocaktan etrafına yağ vererek çevire çevire pişiri*lir Tepsi tutulup diğer yarısı çevrilir

Şeker, 2 su bardağı su ile ocağa konur kaynayınca limon sıkılarak ocaktan alınır Sıcakken soğumuş ka*dayıfa dökülüp servis yapılır

Şurup sıcak ise kadayıf soğuk olmalıdır Aksi takdirde hamurlaşır

Not: Üst kısmının iyi kızarması için pekmez kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla