Konu
:
Normandiya Usulü Armutlu Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Normandiya Usulü Armutlu Tart Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Normandiya Usulü Armutlu Tart Tarifi
Normandiya Usulü Armutlu Tart Tarifi
300 gr (2+1/2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı (ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılmış)
60 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ
120 gr (1/2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı toz şeker
50 gr (1/4 su bardağı) hafif dövülmüş ceviz içi
2 yumurta sarısı (çırpılmış)
3 çorba kaşığı soğuk su
1 yumurta akı (az çırpılmış)
Harç:
4 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı su
4 armut (kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünmüş)
1/2 su bardağı krema (çırpılmış)
2 çorba kaşığı ceviz içi (hafif dövülmüş)
Önce tart hamurunu hazırlayınız:
Unu ve tuzu geniş bir kaba eleyiniz
Tereyağını ve rafine yağı karıştırıp bıçakla ufak parçalara bölerek kaba ekleyiniz
Yağ parçalarını parmaklarınızın ucuyla un-tuz karışımına yediriniz
120 gr (1/2 su bardağı) toz şekeri ve hafif dövülmüş ceviz içini kaba koyup karıştırınız
Bir kaşık su ve yumurta sarılarını, karışıma bıçak yardımıyla ekleyip iyice karıştırınız
Hamur pürtüksüz bir kıvama gelene kadar yoğurunuz
(Hamur yoğurma ânında sertleşirse su ekleyebilirsiniz
) Hamuru yağlı bir kâğıda sarıp 30 dakika buzdolabında bekletiniz
Şimdi harcı hazırlayabilirsiniz:
Orta boy bir tencerede, su-şeker karışımını, hafif ateş üstünde sürekli karıştırarak eritiniz
Yüksek sıcaklıkta şurup haline gelene kadar karıştırarak kaynatınız
Yarım armut dilimlerini şuruba katıp hafif ateşte 10 - 15 dakika, armutlar şurubu eminceye kadar kaynatınız
Tencereyi ateşten alıp soğuması için bir kenara bırakınız
Hamurun üçte ikisini, unlu bir tezgâh üstünde açarak kalıba yerleştiriniz
Delikli kepçeyle yarım armut dilimlerini şuruplu tencereden alıp, hamurun ortasına çember biçiminde diziniz
Kalan hamuru da aynı biçimde açarak kalıbın üstünü kaplayınız
Tart kalıbının kapağını kapatıp kalıbın dış çevresine bir bıçak gezdirerek, taşan hamur parçalarını kesiniz
Yumurta akını yumuşak bir fırçayla hamurun üstüne sürüp, kalan şekeri (2 çorba kaşığı) serpiniz
Kalıbı fırına sürüp 30-35 dakika pişiriniz
Kalıbı fırından çıkarıp soğuması için bir kenara bırakınız
Tart soğur soğumaz kremayı ortasına yerleştirip, hafif dövülmüş ceviz içini üstüne serperek servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul