Konu
:
Çikolatalı Ve Haşhaşlı Pare Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Ve Haşhaşlı Pare Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Ve Haşhaşlı Pare Tarifi
Çikolatalı Ve Haşhaşlı Pare Tarifi
Malzeme:
150 gram Bizim Mutfak Un
60 gram Bizim Mutfak Pudra Şeker
1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
1 adet yumurta
30 gram irmik
100 gram Teremyağ
50 gram Bizim Mutfak Kakao
Üzeri için :
300 ml gram süt
300 gram Haşhaş
Şerbeti için :
1 kilo toz şeker
1 litre su
yarım limon suyu
Pudraşeker, kabartma tozu ve unu derin bir kaseye eleyip harmanlayın
Yumurta, irmik, kakao ve yumuşak Teremyağ'ı da ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Elde ettiğiniz hamurdan misketten biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın
Hamurları önce süt, ardından haşhaş dolu bir kasenin içine atarak tamamen üzerlerini bulayın ve yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Şerbet için tozşeker ve suyu sos tenceresine alın
Kıvamı yoğunlaşınca limon suyunu ekleyin
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Pişen hamurları fırından alın
Birkaç dakika sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün
Soğuyunca isteğe göre meyveli dondurma eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul