Konu
:
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi (Şanlıufra)
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi (Şanlıufra)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi (Şanlıufra)
1 su bardağı irmik
1 su bardağı pekmez
yarım su bardağı susam
yarım limon
yarım su bardağı fıstık içi
3 kaşık sade yağ
yarım bardak kuru üzüm
tuz
İrmik tavada yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur
Pekmez ayrı tencerede bir iki taşırım kaynatılır
İrmik ve pekmez aynı tencereye konarak 1 bardak su eklenir
Limon suyu ve tuz eklenir
Çok hafif ateşte 10-15 dakika pişirilir
Ateşten alınarak soğumaya alınır
Avuç arasında sıkımlar yapılarak susama bulanıp tabaklara dizilir
Üzüm ve fıstık serpilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul