Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli İrmik Helvası Tarifi (Şanlıufra)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli İrmik Helvası Tarifi (Şanlıufra)



1 su bardağı irmik

1 su bardağı pekmez

yarım su bardağı susam

yarım limon

yarım su bardağı fıstık içi

3 kaşık sade yağ

yarım bardak kuru üzüm

tuz

İrmik tavada yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur Pekmez ayrı tencerede bir iki taşırım kaynatılır İrmik ve pekmez aynı tencereye konarak 1 bardak su eklenir Limon suyu ve tuz eklenir Çok hafif ateşte 10-15 dakika pişirilir Ateşten alınarak soğumaya alınır Avuç arasında sıkımlar yapılarak susama bulanıp tabaklara dizilir Üzüm ve fıstık serpilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla