Yalnız Mesajı Göster

Milföy Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Pasta Tarifi



Milföy Pasta Tarifi

Malzemeler
4 Adet milföy hamuru
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı çilek marmelatı
8 Adet küçük beze
1 Adet kivi
Karışık mevsim meyveleri

Kreması için :
4 Adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı kakao
3 Çorba kaşığı un
2 Tatlı kaşığı nişasta
15 su bardağı süt
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 Paket bitter çikolata

Hazırlanışı
· Öncelikle kremayı hazırlayın
· Bunun için yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın
· Kakao, un ve nişastayı katın
· Yavaş yavaş sütü yedirin
· Kısık ateşte koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
· Ateşten alınca margarinle karıştırın
· Bu arada çikolatayı benmari usulü eritip, kremayla karıştırın ve soğumaya bırakın (içi sıcak su dolu başla bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
· Dondurulmuş milföy hamurlarını unlanmış aaagahın üzerinde kenarları üst üste gelecek biçimde yan yana dizin
· Buzlar çözülünce merdane yardımı ile açın
· Yaklaşık 28 santim büyüklüğünde bir daire kesin
· Kalan hamurdan da küçük kareler kesin
· Yumurtayı çırpın
· Yuvarlak kestiğiniz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisini koyun
· Hamurun kenarlarına kare biçiminde kestiğiniz küçük parçaları dizin
· Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün
· Çatalla delikler açın
· Buzdolabında 20 dakika bekletin
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin
· Çilek marmelatını kısık ateşte ısıtın
· Hamurun üzerine fırçayla sürün
· Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurun
· Pastanın üzerine sıkın
· Kivinin kabuklarını soyup, küçük küçük dilimleyin ve pastanın üzerine yerleştirin
· Üzerine dilimlediğiniz mevsim meyvelerinden yayın
· Bezeleri de pastaya yerleştirin
· Buzdolabında 1 saat bekletin
· Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla