10-29-2012
|
#2
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföy Pasta Tarifi
MİLFÖY PASTASI
MALZEMELER:
-4,5 su bardağı un (yarım bardağı, açma payı ayrılacaktır)
-1 büyük paket margarin (orta yumuşaklıkta, 250 gr )
-3 çorba kaşığı yoğurt
-2 çorba kaşığı limon suyu
-Yarım çay kaşığı tuz
-Yarım kahve fincanı vanilyalı Pudra şeker (üzeri için)
KREMA İÇİN:
-1 yumurta
-1 su bardağı şeker
-3 çorba kaşığı un
-2,5 su bardağı süt
-Limon kabuğu rendesi
-Vanilya
-1/4 küçük paket margarin (30 gr )
YAPILIŞI:
1- Un elenir Ortasına yoğurt, zeytinyağ, limon suyu, tuz konup karıştırılır 1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır Özleştirilir ve üzeri örtülüp dinlendirilir
2- Hamur bütün olarak 25- 30 cm büyüklüğünde açılıp ortasına 1 büyük paket margarin konup bohça gibi kapatılır
3- Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır İki ucu ortaya getirilip tekrar kitap gibi kapatılır Üzeri örtülü olarak ve serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirilir
4- 3 nolu işlem iki kere daha uygulanır (Aralarda 20 dakika dinlendirilir )
5- Son olarak 3- 4 mm inceliğinde açılır (4 adet 20- 25 cm2 olacak şekilde )
6- Dört eşit parçaya ayrılıp iki tanesi bir tepsiye konur Kabarmaması için birkaç yerinden delinir
7- Orta hararetli fırında gevrek olarak pişirilir Fırından çıktıktan sonra aralarına bolca krema sürülüp üst üste kapatılıp hafifçe bastırılır (En üste krema sürülmez )
8- Kenarları bıçakla kesilerek düzeltilir Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir
KREMANIN YAPILIŞI:
Bakır bir tencereye, yumurta, şeker, un limon kabuğu rendesi konur Yavaş yavaş süt katılır Karıştırarak pişirilir Ilınınca, yağ ve vanilya ilave edilir
Esenlikler 
|
|
|
|