Konu
:
Başarılı Kek Nasıl Yapılır ?
Yalnız Mesajı Göster
Başarılı Kek Nasıl Yapılır ?
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Başarılı Kek Nasıl Yapılır ?
Başarılı Kek Nasıl Yapılır ?
Nemli olmayan kuru bir kase içine un elenir
Tuz ile kabartma tozu ilave edilir
Tereyağı parça parça un ile birleştirilerek (ince ekmek taneleri gibi) Sonra, meyve, şeker ve diğer gereçler ilave edilip iyice karıştırılır
Çarpılmış yumurtalar koyu boza kıvamda karışıma ilâve edilir
Süt gerekirse yavaş yavaş karıştırılarak dökülür
Fırın tepsisine ince bir kâğıt yayılarak veya yâğlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltılır, önceden ısıtılmış sıcak fırında ısı derecesini ortaya getirerek 30-40 dakika ağzı açılmadan pişirilir
Fırından çıkartılan hamura küçük bir bıçak ucu veya bir şiş batırıldığında ıslak çıkıyorsa olmamış demektir
Kuru ise tam kıvamında olmuş demektir
Fırından çıkarılan kek hava teması ile biraz küçülür
Kalıptan çıkartılmadan önce soğuması için bir süre bekletiniz
Kalıbın yan taraflarından bir bıçak yardımı ile hamuru kalıptan yavaş yavaş esnetiniz
Bu işlemden sonra kalıbı ters olarak döndürerek düz bir tahta üzerine çıkartınız
Izgara üzerinde keki soğumaya bırakınız
(Masaya yapışmaması için) yağlı kâğıtlara sararak kutular veya kapalı cam kaseler içinde muhafaza ediniz
Başarılı bir kekin üstü yumuşak ve her tarafı esşit kahverengi olmalıdır
Üstü hafif kabarmış yuvarlak çatlaklı olmamalıdır
Kekin iç dokusu muntazam olmalı
İçinde iri hava boşlukları olmamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul