Yalnız Mesajı Göster

Tepside Yufkalı Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepside Yufkalı Kadayıf Tarifi



Tepside Yufkalı Kadayıf Tarifi

Malzemeler :
  • Hamuru İçin:
    1 Su BSöke Un
    Süt Kadayıfı İçin
    300 GrTel Kadayıf
    1 Su BCeviz
    2 Çorba KSıvıyağ
    1 Çay BSu Üzeri İçin
    2 Çorba KTereyağı Şerbeti İçin
    3 Su BToz Şeker
    2 Su BSu
    1 Dilim Limon
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına 1 su bardağı unu alın Unun üzerine kıvamına göre süt ilave edin hamuru yoğurunHamuru 2 bezeye bölün2 bezeyi de merdane ile yuvarlak tepsi büyüklüğünde açın Kadayıfı için 300 grtel kadayıfı iri olarak kesin Kadayıfın üzerine 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edin ve tel kadayıfı karıştırın

Tepsiye 1 hamuru alınÜzerine tel kadayıfı serpiştirin Üzerine ceviz ilave edin 2hamuru tel kadayıfın üzerine kapatınÜzerine eritilmiş olan tereyağı ilave edin ve önceden ısıtlmış olan 180 derecelik fırında pişirin

Şerbeti için tencereye 3 su bardağı toz şekeri alınÜzerine 2 su bardağı su,1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynatınŞerbeti ılımaya bırakın

Tel kadayıf tatlısı fırından çıkınca üzerine şerbeti dökün ve şerbeti çekince servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla