Konu
:
Tepside Yufkalı Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tepside Yufkalı Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tepside Yufkalı Kadayıf Tarifi
Tepside Yufkalı Kadayıf Tarifi
Malzemeler :
Hamuru İçin:
1 Su B
Söke Un
Süt
Kadayıfı İçin
300 Gr
Tel Kadayıf
1 Su B
Ceviz
2 Çorba K
Sıvıyağ
1 Çay B
Su Üzeri İçin
2 Çorba K
Tereyağı
Şerbeti İçin
3 Su B
Toz Şeker
2 Su B
Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına 1 su bardağı unu alın
Unun üzerine kıvamına göre süt ilave edin hamuru yoğurun
Hamuru 2 bezeye bölün
2 bezeyi de merdane ile yuvarlak tepsi büyüklüğünde açın
Kadayıfı için 300 gr
tel kadayıfı iri olarak kesin
Kadayıfın üzerine 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edin ve tel kadayıfı karıştırın
Tepsiye 1
hamuru alın
Üzerine tel kadayıfı serpiştirin
Üzerine ceviz ilave edin
2
hamuru tel kadayıfın üzerine kapatın
Üzerine eritilmiş olan tereyağı ilave edin ve önceden ısıtlmış olan 180 derecelik fırında pişirin
Şerbeti için tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın
Üzerine 2 su bardağı su,1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynatın
Şerbeti ılımaya bırakın
Tel kadayıf tatlısı fırından çıkınca üzerine şerbeti dökün ve şerbeti çekince servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul