10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Kek Tafileri
Meyveli Kek Tafileri
Armutlu kek
Malzemeler:
150 gr tereyağı veya margarin (10 çorba kaşığı), 150 gr tozşeker (10 çorba kaşığı), 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2 çorba kaşığı kakao, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı süt
Süsleme için:
1 adet armut, yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Yuvarlak veya kalp şeklindeki kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın Yağ, şeker, un, kabartma tozu ve kakaoyu geniş bir kapta karıştırın İçine çırpılmış yumurtaları ve sütü ekledikten sonra 3-4 dakika daha karıştırın Soyulup dilimlenmiş armutları limon suyuna batırdıktan sonra, kek kalıbına simetrik biçimde dizin Önceden hazırladığınız karışımı, armutların şeklini bozmadan kalıbın içine boşaltın Önceden 190 derecede ısıttığınız fırında, 35 dakika pişirdikten sonra kalıbı ters çevirin İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz
|
|
|