Yalnız Mesajı Göster

Bademli Baklava Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Baklava Tarifi



Bademli Baklava Tarifi

Bademli Beyaz Baklava:

Malzemeler: 3 bardak elenmiş un 3 yumurta 1 kahve kaşığı tuz ceviz büyüklüğünde margarin yeterince su 2 bardak nişasta İçi için: 3 bardak erimiş sade yağ 2 bardak ağartılmış çekilmiş badem Şurubu için: 4 bardak şeker 2 bardak su

Yapılışı: Hamur yoğrulur yufkalar açılır Bir tepsiye yağlanmadan yufkaların yarısı döşenir bademi konur kalan yarısı üzerine döşenir İstenilen şekilde dilimlenir Üzerine üç bardak kızdırılmış yağ gezdirilir Altı kızgın fırına verilir üstününü pek sarartmamaya dikkat edilir Tepsi fırından alınır eğik vaziyete getirilir Alt kısmında biriken yağ alınır Önceden hazırlanan ılık şurup ılık baklavanın üzerine dökülür

Fıstık Ve Bademli BAKLAVA

Malzemeler
2 çay bardağı ince doğranmış badem
2 çay bardağı ince doğranmış fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı ezilmiş karanfil tozu
1 çay bardağı tereyağı
8 çok ince açılmış yufka

Şurup için:
3 bardak şeker
2 çay bardağı su
Yarım çay bardağı bal
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı
Fıstık, badem, tarçın ve karanfili bir kasede karıştırın Bir tepsiye eritilmiş tereyağı ile yağlanmış 2 yufkanızı yayın Üzerine malzemenizi serpin Yufkaları yağlayıp 2'şer kat yufka ve aralarda malzeme koyarak 4 kat tamamlayın Yufkayı en üst katta bıçakla istediğiniz ölçüde karelere kesin Kalan tereyağını da en üste döküp 1 saat kadar fırında pişirin Üzeri kızarınca fırından alıp soğutun Bu arada şeker, bal ve suyu 5 dakika kaynatın Ocaktan alıp limon suyunu ilave edin Sıcak sosu, soğumuş baklava hamurunun üzerine döküp emmesini bekleyin

Bademli Milföy Baklava



Malzemeler :

* 12 milföy hamuru
* 2 su b badem ve fındık tozu
* 2 yumurta
* Yarım limon
* 3 çorba k toz şeker

Şerbeti için:

* 3 su b toz şeker
* 3 su b su

Hazırlanışı :

Fırın kabına 6 adet milföy hamurunu dizin Karıştırma kabına 2 su bardağı badem ve fındık tozunu ilave edinÜzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edinÜzerine 2 adet yumurta akını kırınTüm malzemeyi karıştırınFırın kabındaki milföylerin

Üzerine baklavanın iç harcını yayın Diğer kalan 6 adet milföyü merdane ile açın ve fırın kabında baklavanın üzerini kapatın Üzerine yumurta sarısı sürünDaha sonra baklava şeklinde kesinÜzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin

Şerbeti için ise tencereye 3 su bardağı toz şekeri alınÜzerine 3 su bardağı su ilave edin şeker ile kaynatın

Bademli milföyü fırından çıkartın üzerine soğumuş olan şerbeti dökünŞerbeti çektikten sonra servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla