Konu
:
Bademli Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Baklava Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Baklava Tarifi
Bademli Baklava Tarifi
Bademli Beyaz Baklava:
Malzemeler:
3 bardak elenmiş un 3 yumurta 1 kahve kaşığı tuz ceviz büyüklüğünde margarin yeterince su 2 bardak nişasta İçi için: 3 bardak erimiş sade yağ 2 bardak ağartılmış çekilmiş badem Şurubu için: 4 bardak şeker 2 bardak su
Yapılışı
: Hamur yoğrulur yufkalar açılır
Bir tepsiye yağlanmadan yufkaların yarısı döşenir
bademi konur kalan yarısı üzerine döşenir
İstenilen şekilde dilimlenir
Üzerine üç bardak kızdırılmış yağ gezdirilir
Altı kızgın fırına verilir üstününü pek sarartmamaya dikkat edilir
Tepsi fırından alınır
eğik vaziyete getirilir
Alt kısmında biriken yağ alınır
Önceden hazırlanan ılık şurup ılık baklavanın üzerine dökülür
Fıstık Ve Bademli BAKLAVA
Malzemeler
2 çay bardağı ince doğranmış badem
2 çay bardağı ince doğranmış fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı ezilmiş karanfil tozu
1 çay bardağı tereyağı
8 çok ince açılmış yufka
Şurup için:
3 bardak şeker
2 çay bardağı su
Yarım çay bardağı bal
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı
Fıstık, badem, tarçın ve karanfili bir kasede karıştırın
Bir tepsiye eritilmiş tereyağı ile yağlanmış 2 yufkanızı yayın
Üzerine malzemenizi serpin
Yufkaları yağlayıp 2'şer kat yufka ve aralarda malzeme koyarak 4 kat tamamlayın
Yufkayı en üst katta bıçakla istediğiniz ölçüde karelere kesin
Kalan tereyağını da en üste döküp 1 saat kadar fırında pişirin
Üzeri kızarınca fırından alıp soğutun
Bu arada şeker, bal ve suyu 5 dakika kaynatın
Ocaktan alıp limon suyunu ilave edin
Sıcak sosu, soğumuş baklava hamurunun üzerine döküp emmesini bekleyin
Bademli Milföy Baklava
Malzemeler :
* 12 milföy hamuru
* 2 su b
badem ve fındık tozu
* 2 yumurta
* Yarım limon
* 3 çorba k
toz şeker
Şerbeti için:
* 3 su b
toz şeker
* 3 su b
su
Hazırlanışı :
Fırın kabına 6 adet milföy hamurunu dizin
Karıştırma kabına 2 su bardağı badem ve fındık tozunu ilave edin
Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin
Üzerine 2 adet yumurta akını kırın
Tüm malzemeyi karıştırın
Fırın kabındaki milföylerin
Üzerine baklavanın iç harcını yayın
Diğer kalan 6 adet milföyü merdane ile açın ve fırın kabında baklavanın üzerini kapatın
Üzerine yumurta sarısı sürün
Daha sonra baklava şeklinde kesin
Üzerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin
Şerbeti için ise tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın
Üzerine 3 su bardağı su ilave edin şeker ile kaynatın
Bademli milföyü fırından çıkartın üzerine soğumuş olan şerbeti dökün
Şerbeti çektikten sonra servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul